053 - 483 63 55

Startup-ondersteuning

Als startup moet u in één keer veel keuzes maken. U gaat van idee naar product of dienst. En u weet bij voorbaat: hiermee kunt u velen bedienen. Andere ondernemers of consumenten. Dat vraagt het uiterste. Want wie is uw klant? Wat is uw markt? Hoe spreekt u die effectief aan? Wie kan u helpen?

BTC-Twente is hierin voor u een ervaren sparringpartner. Wij kennen uw vragen. Uw twijfels eveneens. Onze expertise stelt ons in staat om met u mee te denken. Zodat u weloverwogen kunt bepalen wat én wie u nodig heeft. En dan bezorgen we u graag een ingang bij het voor u relevante netwerk. U onderneemt – wij doen de rest.

Netwerk

Hoe vind je een business netwerk? Als ondernemer wil je verkopen. Dus zoek je netwerken die iets voor jou en je product betekenen. Die meerwaarde brengen. In de vorm van opdrachten én mensen die meedenken en deuren voor je kunnen openen. Die je in contact brengen met relevante derden. En evengoed mensen die jouw product, dienst en markt kennen en waarderen. Die je laten delen in hun kennis, ervaring en inzichten.

Dat netwerk kan BTC-Twente je bieden. In de meer dan dertig jaar van ons bestaan hebben we een omvangrijke relatieportefeuille opgebouwd. In Twente, in Nederland én daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan de Ondernemersvereniging Kennispark, de Industriële Kring Twente (IKT), de Technologie Kring Twente (TKT) en KIVI. Via onze relaties kunnen we verbinden met hún relaties. Daarbij is de nauwe samenwerking met Novel-T van onschatbare waarde.

Bovendien stimuleren we de vorming en groei van nieuwe netwerken. Dat is een onderdeel van onze rol als business incubator. Alle locaties zijn brandpunten van ondernemerschap. Als huurder raak je altijd in gesprek met andere ondernemers. Netwerkborrels en andere bijeenkomsten dragen daaraan bij. Je profiteert van bestaande netwerken en je maakt er nieuwe bij. Net als kansen.

Benieuwd naar (de kracht van) onze netwerken? Kom dan eens langs op een van de netwerkbijeenkomsten of neem contact met ons op!

Advisering

Wie zijn jouw klanten? Hoe wil je die bereiken? Een business consultant helpt je om de antwoorden scherp te krijgen. Hij of zij adviseert je over de markten die voor jou relevant zijn. Over de wijze waarop je jouw bedrijf en je product/dienst daar het meest effectief kunt positioneren. Met jou analyseert hij de kansen en risico’s. Benoemt hij je sterke kanten en de toegevoegde waarde die jij je klanten kunt bieden.

Je kijkt samen steeds verder. Het accent ligt op je bedrijf en je product/dienst. Zodat jij ziet waar je échte kansen liggen. Je verdiept je nog meer in de vragen van de markt. Bovendien breng je je concurrentie in beeld, om nog scherper te kunnen zien waarin jij je kunt onderscheiden. Dat stelt je in staat je marketingstrategie te verfijnen. BTC-Twente kent vele zeer ervaren business consultants. Ze hebben als ondernemers hun sporen verdiend. Omdat ze geloven in jou en je onderneming, staan ze klaar om met je mee te denken. Jij bepaalt je koers zelf, zij helpen je bij het uitzetten daarvan.

In The Gallery zijn acht serviceloketten ondergebracht. Allemaal gericht op ondernemersondersteuning; van communicatie-advies tot het boeken van uw zakenreis. Je kunt vrijblijvend bij ze binnen lopen.

Zoek jij een business consultant die écht iets voor je kan betekenen? Laat het ons weten en wij helpen je deze te vinden!

Coaching

Ben jij toe aan een volgende stap? Zoek je mogelijkheden om nieuwe markten te ontwikkelen? Wil je naar een hoger niveau? De vaardigheden ontwikkelen die je zakelijk en persoonlijk laten groeien? Verkennen wat er voor jouw onderneming, product of dienst nog meer haalbaar is? Uitvinden waar je het best je focus kunt leggen? Dán kan een business coach veel voor je betekenen.

Denk hierbij aan een man of vrouw met kennis, ervaring en wijsheid die je verder kan helpen. Dat kan een ondernemer zijn of een medewerker van de Universiteit Twente of Saxion. Of iemand die op andere terreinen een ruime staat van dienst heeft. Hij of zij coacht je, door de juiste vragen te stellen. Door met je te spiegelen. En is zo klankbord en adviseur tegelijk. Zodat jij kunt groeien. Zakelijk en persoonlijk.

BTC-Twente helpt je graag de coach te vinden die helemaal bij jou past. Die jou én je onderneming, product of dienst begrijpt. Ons netwerk stelt ons hiertoe in staat. Zodat we naast passende huisvesting ook het passende klimaat bieden waar jij en je bedrijf kunnen groeien.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Financiering

Waar vind je investeerders? En hoe vind je die? Als innovatieve regio heeft Twente veel financieringsmogelijkheden. Er zijn business angels, er is venture capital. Diverse investeerders zoeken veelbelovende producten en diensten en zijn bereid daarin deel te nemen. Daarnaast is er de TOP-regeling en zijn er verschillende investeringsfondsen en participatiemaatschappijen. Voor kansrijke innovaties zijn er veel mogelijkheden!

Alleen: hoe kom je daarmee in contact? Soms volstaat een mailtje of een telefoontje. Beter is het als iemand voorwerk voor je doet. Zodat hij of zij op het juiste moment voor jou op de juiste deur klopt. Die zijn netwerk combineert met Fingerspitzengefühl. Ook hier ligt onze kracht. Ons netwerk is groot en kent vele vertakkingen. Naar vele sectoren.

Op zoek naar investeerders? Neem dan eens contact met ons op.