053 - 483 63 55

SwipeGuide is de winnaar van de Young Technology Award 2017

Willemijn Schneyder van SwipeGuide sleepte maandagavond 19 februari in de finale de prijs in de wacht met haar presentatie. De Young Technology Award is een prijs voor jonge, innovatieve techbedrijven uit Twente.

Het was voor de tiende keer dat de prijs werd uitgereikt. SwipeGuide biedt producenten van consumentenproducten een gebruiksvriendelijk cloud-platform om daarmee zelf een gebruiksaanwijzing van hun producten te creëren. De klant kan die gebruiksaanwijzing dan op zijn eigen mobiele telefoon of tablet aflezen. SwipeGuide verbetert de klantervaring, vermindert de kosten van diensten en stapels verspild papier.

Juryoordeel

De jury koos voor SwipeGuide omdat deze startup daadwerkelijk een probleem oplost in de markt. Het begint met een digitale gebruiksaanwijzing en biedt ook een uitkomst in werkvoorbereiding en e-learning.

De jury keek bij het kiezen van de winnaar naar de technologische en commerciële vernieuwing, het onderscheidend vermogen, de groeipotentie, de impact van de innovatie op de sector en samenleving, de kwaliteit van de ondernemers en de pitch. De prijs bestond uit een cheque van 5000 euro.