053 - 483 63 55

High Tech Factory

Sinds 1 augustus 2016 is het mogelijk om via BTC-Twente ruimte in de High Tech Factory te betrekken. High Tech Factory’s productiefaciliteit bevindt zich op de campus van de Universiteit Twente nabij het NanoLab van MESA+, wereldwijd één van de grootste in het veld van micro- en nanotechnologie.

De faciliteit is bedoeld om de bedrijven in microsystemen en nanotechnologie in staat te stellen door te groeien. Ze kunnen hun high tech producten verder ontwikkelen en productie opschalen voor de commerciële markt waarbij gebruik kan worden gemaakt van hoogwaardige cleanrooms en laboratoria.

Niet alleen voor spin-offs, maar ook voor andere bedrijven in microsytemen en nanotechnologie. Kennis, expertise en voorzieningen zijn hier aanwezig, in perfecte samenwerking en open toegankelijk, ongekend in Nederland en ook in Europa heel bijzonder.

Locatie

High Tech Factory, product van de ondernemende spirit die Twente kenmerkt, gedijt in de bruisende omgeving van Kennispark, een locatie waar ideeën producten worden.

Connectiviteit

Internet en data-opslag

High Tech Factory biedt een uitstekende en snelle internet aansluiting van 1Gb. Gebruik van internet kunnen huurders per bedrijf inkopen via een externe provider.

Telefonie

Telefoonaansluitingen zijn in alle ruimtes aanwezig. Huurders kunnen individueel telefonie contracten afsluiten met een externe provider die VOIP aanbiedt.

Veiligheid en beveiliging

High Tech Factory heeft een eigen gediplomeerd BHV-team. Twee keer per jaar vinden oefeningen plaats en worden de BHV-faciliteiten op volledigheid en functionaliteit getest. Bedrijven die gebruik maken van laboratoria of cleanroom worden gevraagd zich te vertegenwoordigen in het BHV-team.

High tech fund

High Tech Fund, het apparatuurfonds door High Tech Factory ontwikkeld, stelt bedrijven in staat om kostbare productieapparatuur aan te schaffen. Ze hoeven daardoor niet zelf in één keer een grote investering te doen. High Tech Fund schaft de apparatuur aan en blijft eigenaar en helpt bedrijven af van een vaak onoverkomelijk voorfinancieringsprobleem. Een aantal bedrijven heeft dankzij het fonds hun groeiplannen kunnen waarmaken.

High Tech Fund blijkt een katalysator te zijn voor bedrijven in micro- en nanotechnologie die verder willen groeien. Medspray, een bedrijf dat zich heeft toegelegd op de ontwikkeling en productie van medische verstuivers voor mensen met astma en COPD, kan daar over meepraten (www.medspray.nl). High Tech Fund heeft voor Medspray een apparaat aangeschaft dat de plastic behuizing aanbrengt voor de door Medspray ontwikkelde sproeikopjes. De productielijn is geplaatst in enkele cleanrooms in High Tech Factory.

Voor meer informatie over de mogelijkheden binnen High Tech Fund kunt u contact opnemen met Remon van der Woude of Monique Snippers, 053 - 4892323.

Gevestigde bedrijven

Fotogalerij

Tarieven

High Tech Factory's productiefaciliteit bevindt zicht op de campus van de Universiteit Twente nabij het NanoLab van MESA+, wereldwijd één van de grootste in het veld van micro- en nanotechnologie. Niet alleen de aantrekkelijke ligging, maar ook de mogelijkheden binnen de faciliteit zijn zeer divers. Het High Tech Factory pand biedt jonge ondernemers een kostbare infrastructuur met hoogwaardige cleanrooms, laboratoria met alle noodzakelijke voorzieningen, kantoorruimtes en toegang tot het apparatuurfonds van de UT: High Tech Fund.

Cleanrooms

Alle cleanroom units zijn voorzien van klasse lucht ISO7, stikstof, zuurstof, perslucht, vacuüm, proces koelwater en demiwater.

Labruimtes

Alle laboratoria zijn uitgerust met een hoogwaardige standaard. Een labruimte is te huur vanaf 25m²-105m². Alle units zijn voorzien van stikstof en zuurstof, perslucht, vacuüm, proces koelwater en demiwater.

Kantoren

De kantoorruimtes van High Tech Factory zijn voorzien van uitstekende basisvoorzieningen en een snelle internet aansluiting (1Gb).

Chemical process room

De chemical process is voor alle gebruikers toegankelijk mits zij een introductie gevaarlijke stoffen gevolgd hebben. Strandaard aanwezig zijn aceton, propanol, ethanol, zwavelzuur, zoutzuur en alcohol. Voor de aan- en afvoer van chemicaliën zijn zowel voor de chemical process room als voor de overige labs en cleanroom milieuvergunningen afgegeven.

Huurprijzen zijn gebaseerd op het netto vloeroppervlak en o.a. inclusief:

Daarnaast kunt u gebruik maken van het uitgebreide facultatieve dienstenpakket van BTC-Twente.

Neem voor vragen over de mogelijkheden, huurtarieven en beschikbare ruimte contact met ons op.